Brewclub – Barley Wine-provning

När:
2 november, 2019 kl. 15:00 – 18:00
2019-11-02T15:00:00+01:00
2019-11-02T18:00:00+01:00
Var:
Hyresgästernas hus
Fersens väg 9
211 42 Malmö
Sverige
Pris:
350
Brewclub - Barley Wine-provning @ Hyresgästernas hus | Skåne län | Sverige

Vi plockar fram en sedan länge önskad provning – Barley Wine – ”det tunga gardet”

Barley wine är ofta det alkoholstarkaste, fylligaste och mest prestigefulla ölet ett bryggeri tillverkar. Stilen uppstod på 1800-talet när engelska bryggerier ville marknadsföra sina starkaste öl till vindrickare, men då stod det oftast strong ale på flasketiketterna. Barley wine blev allt vanligare som begrepp, och enligt vissa källor dök barley wine upp på en etikett för första gången 1903. – Se mer nedan.

Provningen kommer att hållas i ”Sockerbolagets gamla hus” i Malmö lördagen den 2 november, mitt emot Operan, Fersens väg 9, ”krypavstånd” från bussar och tåg
Ingång från baksidan av huset (sidan mot parken)

Vi tar och kavlar upp ärmarna och njuter av barley wine från när och fjärran

Tanken är som följer:
Insläpp från 14.30 (Styrelsen från kl. 13.00)
Provning börjar 15.00 och efter provningen tar vi lite ”wurstar mit piff” och öl….
Pris 350:- och 300:- för medlemmar i SÖ, Malte, vi har ingen kortdragare denna dag och vi föredrar Swish före cash.
Sista anmälningsdag 30 oktober och max 60 pers. Först till kvarn.
Anmälan görs på beertaste@brewclub.se

OBS
Då platserna brukar ta slut så gäller bindande anmälan på denna provning. Uteblir ni utan anmälan, så att vi inte har en chans att få in någon från vår ev. väntelista, så kommer ni att bli debiterade för provningen.
Kolla in oss på vår hemsida eller på Facebook.

Smile
Johan & Styrelsen

*Barley wine är ofta det alkoholstarkaste, fylligaste och mest prestigefulla ölet ett bryggeri tillverkar. Stilen uppstod på 1800-talet när engelska bryggerier ville marknadsföra sina starkaste öl till vindrickare, men då stod det oftast strong ale på flasketiketterna. Barley wine blev allt vanligare som begrepp, och enligt vissa källor dök barley wine upp på en etikett för första gången 1903.
I dag delas barley wine in i den engelska traditionella stilen och den moderna amerikanska. Engelskt barley wine är fylligt, sött, fruktigt och ibland eldigt på grund av en hög alkoholhalt. Beskan är måttlig till tydlig och balanseras av en tydlig maltig smak.
Den amerikanska stilen är också fyllig och alkoholstark, men med tydligare humlekaraktär. Beskan är ofta mycket hög. För att uppnå den höga alkoholhalten behövs en mycket stark vört som kokas länge för att uppnå den fyllighet som eftersträvas. Barley wine är ofta årgångsmärkt och lämpar sig utmärkt för lagring.