Maltepub – Taproom (till Jonas minne)

När:
3 januari, 2020 kl. 17:30 – 20:00
2020-01-03T17:30:00+01:00
2020-01-03T20:00:00+01:00
Var:
Malmo Brewing Taproom
Bergsgatan 33
214 22 Malmö
Sverige
Pris:
Gratis

På fredagen 3/1 kl 17:30 är det dags för Maltepub, första fredagen varje månad samlas ölentusiaster på en trevlig krog med bra öl någonstans i Malmö.
Inga krav på anmälan eller medlemskap, så det är bara att komma dit. Leta efter Sällskapet Malte-loggan så hittar ni oss.

Denna gång beger vi oss till Taproom som ligger på Bergsgatan 33. Taproom har alltid ett välfyllt dryckessortiment, kolla in den aktuella öllistan här. Taproom har även väldigt goda maträtter som är inspirerade av hantverksölmiljön.

För er som inte varit på Taproom tidigare så hittar ni lite mer information på deras Facebooksida eller hemsida.
Tar man bussen stannar flertalet på Södervärn, Spångatan eller någon enstaka på Möllevångstorget som är några minuters promenad bort och om man tar tåget så hoppar man av på Triangeln följt av en kortare promenad.

Denna 2020-års första Maltepub blir lite speciell då den tillägnas vår tidigare ordförande Jonas Carlsson Stroh.
Det var sent på juldagen som vi med stor sorg fick höra att Jonas gått bort under förmiddagen denna dag och så lämnade oss alltför tidigt.
Jonas var en stor del i Sällskapet Malte både som dess ordförande, vice ordförande och en av initiativtagarna till Malmö Beer Week. Jonas hade även en stor del i anordnandet av hembrygdsfestivalen, provningar med mera. Förutom sitt arbete med Sällskapet Malte hade Jonas även sitt eget lilla hembryggeri – Solobryggeriet med vars öl Möllans Porter han även vann hembrygdsfestivalen 2011 och fick som pris brygga denna brygd just här på Malmö Brygghus (som det hette då). Vidare var Jonas en av ursprungsbryggarna i bryggerikollektivet Minus-1. Jonas arbetande även på Lilla Ölfabriken innan han fick jobb på Malmö Brewing, först på Hamnmästaren som barchef sedan som ölguide på Taproom. Jonas har verkligen hjälp till med att öka ölintresset i Skåne. Han kommer att vara saknad.

Vi höjer idag glasen till hans ära…

Som många vet låg Portugal varmt om Jonas hjärta och Jonas arbetade ju på Madeira så sent som i höstas och skulle tillbaka dit under våren.
Malmo Brewing Taproom vill också hjälpa oss att fira Jonas minne. Detta gör de med att koppla på minst ett fat portugisiskt öl och de kommer även att ha ett speciellt erbjudande för de som kommer för att fira Jonas minne, vad det blir får vi reda på när vi kommit på plats.

Högt skum!